În prezent Compania "TST" produce 10 modele radiatoare infraroşu de undă lungă "Ecoline" şi gama noastră de echipamente de incalzire este în continuă expansiune.

Panouri cu infraroşu EcoLine este:

  • de înaltă eficienţă de 90% - transformarea directă a energiei electrice în energie termică a subiectelor, care necesită încălzire;
  • nu reduce conţinutul de oxigen în încăperea;
  • nu emit mirosuri;
  • lucrează fără zgomot;
  • sigure de incendiu şi ecologice;
  • mobile (uşor de instalat şi demontat);
  • pot fi utilizate în încăperile cu umiditate înaltă;
  • perioadă de viaţă 28 ani (3 ani garanţie);
  • au toate certificatele necesare.

Construcţia panoului cu infraroşu EcoLine

Panoul EcoLine este format dintr-o carcasa de metal dreptunghiulară acoperit cu o vopsea termorezistentă (1), cu elementele de montare pe tavan (2). Low-temperature element de încălzire (3) este instalat în placă radiantă - profil de aluminiu anodizat de înaltă precizie (4), izolator termic de înaltă calitate (5).

Funcţionarea panourilor cu infraroşu EcoLine

Temperatura elementului de încălzire este ales astfel încât suprafaţa plăcii, cu faţă spre podea, se încălzeşte pînă la 250°C. La această temperatură, 90% din energie este transformată într-un flux de raze de căldură diverge de la placa spre podea şi subiectelor de pe ea, şi numai 10% se duce la încălzirea directă a aerului aflat în contact cu placa.

Raze de căldură încălzesc pardoseală şi obiecte, de la care, la rândul său se încălzeşte aerul. Ridicându-se la tavan, aerul se răceşte treptat, în timp ce la capul unei persoane în picioare este temperatura de 1-2°C mai mică decât la nivel de podea.

Razele de căldură se răspîndesc perpendicular pe axul lung al panoului radiant la un unghi de 45° faţă de verticală.

Cost-eficacitate a panourilor cu infraroşu EcoLine

Spre deosebire de încălzire prin convecţie simplă (centrală, cu aburi sau radiatoare cu ulei), care ar trebui să încălzească întreaga încăpere până la tavan pentru a crea o zona cu temperatura confortabilă a aerului pentru om,  panouri cu infraroşu vor încălzi numai a cel volum în care se află oameni. Aceasta elimină necesitatea de a compensa pierderile de căldură în spaţiul de mai sus de înălţimea umană şi, prin urmare, de a cheltui pentru această energie. În încăperile cu tavane mai înalte decât în clădiri rezidenţiale, volumul ne încălzit de asupră zonei umane e în creştere, prin urmare, crescând astfel şi profitabilitatea.

Suprafaţa transferului de căldură de la podea şi obiecte încălzite cu sistemul EcoLine în încăperi rezidenţiale, în mediu, e de 5-10 ori mai mare decît suprafaţă transferului de căldură de la încălzitoare tradiţionale. În consecinţă, volumul de aer din zona umană se încălzeşte la temperatură comandată de consumator mai repede, decît este capabil de a face acesta sistemul de încălzire prin convecţie. Încăpere se încălzeşte la temperatură comandată de consumator mai repede, şi atunci când este încălzită, pentru a menţine temperatura setată panouri cu infraroşu se includ mai rar, decât cea simplă, consumînd astfel mai puţină energie. Cu sporirea înălţimii de suspensie a încălzitorului (de exemplu, depozite), suprafaţa de transfer de căldură este mai mare, crescând astfel eficienţa economică.

În încăperi rezidenţiale, dotate cu încălzire prin convecţie, de obicei aerul a nivelul capului unei persoanei este încălzit l la o medie de 20°C pentru că temperatura aerului la nivel de podea să fie de 18°C (pentru a nu se simţi picioarele reci). Încălzire longwave la o temperatură asemenea la nivel de podea asigură temperatura la nivelul capului de 17°C, adică, nu este nevoie de a încălzi aerul din cameră cu 3°C suplimentar. Aceasta este o altă sursă de economii.

Avantajele panourilor cu infraroşu EcoLine

Instalarea pe tavan păstrează libere pereţii şi podeaua, şi asigură mai mult spaţiu pentru „zona de muncă”. O soluţie elegantă pentru încălzire sunt panouri montabile în tavan suspendabile de standard european.

Încălzire rapidă a încăperii, comparativ cu sistemele de încălzire tradiţionale (convector, etc). Timp de noapte, în încăpere poate fi păstrată o temperatură mai scăzută, economisind energie.

Căldura suplimentară. Utilizarea încălzitorilor EcoLine, de multe ori, este soluţia simplă şi necostisitoare, pentru suplimentarea altor sisteme de încălzire.

Încălzire şi uscare. Încălzitoare ECOLINE pot fi folosite în diverse procese industriale pentru uscare şi încălzire, precum şi pentru încălzire personalul de serviciu.

Ecologic. Lipsa de produselor de combustie sau vaporilor elimină nevoia în sisteme de ventilaţie suplimentare. Din moment ce nu este necesar de a mişca aerul pentru a creşte eficienţa transferului de căldură, atunci şi  praful şi alte poluante atmosferice nu circulă în încăperile încălzite.

Uşurinţa întreţinerii. lipsă piese mecanice; fără filtre de aer, fără uleiuri. Perioadă de viaţă înaltă a elementelor de încălzire.

Acumulare de căldură. Costuri mai mici de energie electrică pe timp de noapte pot fi folosite pentru acumulare de căldură a construcţiilor clădiri şi de echipamente. În cazul întreruperii energiei electrice, căldură se păstrează pe o perioada  lungă.

Aplicarea termostatelor aduce o economie suplimentare de energie.